Borkóstoló: Eszterbauer pincészet

Időpont: péntek, 17:00–19:00
Helyszín: Cinque Terre vendéglő
Szervező: Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Várbástya Egyesület

„Igen, a SZEKSZÁRDI. Amíg nem jártam arra, nem is volt igazi és helyes képem róla. De amióta láttam a várost a fák közé rejtőzve, fölötte a dombbal, a messze kifutó szőlőkkel, szippantottam levegőjéből, azóta tudom, hogy itt csak ilyen bor teremhet. A SZEKSZÁRDI kifejezetten nőbor, éspedig leginkább huszonhét-huszonnyolc éves asszonyhoz hasonlítanám, erejének és szépségének teljességében, szerelmi tudásának csúcspontján, tökéletesen felszabadulva, de bámulatra méltó ízléssel és elképzelhetetlen édes tűzzel. A SZEKSZÁRDI a lakodalom bora. Ez emeli át a menyasszonyt a házasságba. A merő tiszta Vénusz-bor” – írta Hamvas Béla Szekszárdról, a Kárpát-medence kiemelkedő vörösboros borvidékéről, melynek egyik irányadó, ikonikus pincészetét Eszterbauer János vezeti.
Borai széles spektrumot fednek le a gyöngyözőbortól a könnyed fehéren, rosén, silleren, karcsú vörösön át el egészen a nemzetközi klasszisoknak számító, a világ legjelentősebb borversenyein évről évre díjazott sűrű, tartalmas, komplex vörösborokig.
Megjegyzés: A részvételi díj 50 lej. A helyek száma korlátozott, előjegyezni a varbastyatm@gmail.com e-mail-címen, valamint a Facebookon lehet, vagy a rendezvény ideje alatt az Infósátornál.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email