Borkóstoló: Nobilis pince – Bárdos Sarolta

Időpont: péntek, 19:30–21:30
Helyszín: Cinque Terre vendéglő
Szervező: Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Várbástya Egyesület

„A dűlő mozdulatlan nyüzsgésében tündérek táncolnak láthatatlanul. Csak sejtjük incselkedésüket, a bizonytalan ragyogást. De minél több időt töltünk a forgatag fürkészésével, annál inkább nő a vágy, hogy meglássuk törékeny lényüket, hogy megismerjük a termőhely titkát. Mert a dűlő nagysága nem magányos történet: megtanul benne ragyogni a szőlő és az ember is” – írta Alkonyi László a Dűlőmitológia című, a világ stílusmeghatározó borvidékeit, Bordeaux-t, Champagne-t, Burgundiát és Tokajt monografikus igényességgel bemutató művének előszavában.
Nem véletlen, hogy a 22 magyar borvidék közül Tokaj került be ebbe a kötetbe, aminek okát egyrészt a borvidék kivételes adottságai képezik, másrészt az, hogy e borvidék vincelléreinek legjobbjai jutottak legtovább a dűlők faggatásában, és ők állnak legközelebb a tündérek természetének kiismeréséhez. Eme élvonalbeli pincészetek egyike a Tokaj Nobilis, melynek egyik tulajdonosa és borásza, Bárdos Sarolta mutatja be a Temesvári Magyar Napokon a birtok csúcsminőségű tételeit.
Megjegyzés: A részvételi díj 50 lej. A helyek száma korlátozott, előjegyezni a varbastyatm@gmail.com e-mail-címen, valamint a Facebookon lehet, vagy a rendezvény ideje alatt az Infósátornál.

Bejegyzés megosztása

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email